Turreferater 2018

Siden indeholder referater og billeder fra foreningsarrangementer og medlemmer.

Klubaften d. 20. dec

Der var denne aften programsat NISSEFLUE-BINDIG i kalenderen og den havde Uffe taget til sig. Han havde som sædvanlig forberedt sig godt og mødte frem med denne kreatio som aftenens model til de fremmødte "bindegale" fluebindere. Ja ud over mange andre talenter, så er Uffe også særdeles kreativ.  

Jule Gløgg og æbleskiver d. 13. dec.

Traditionen tro havde vi indbudt til året jule-klub-aften med gløgg, æbleskiver og banko, hvor heldigvis ca. 40 havde fundet vej eller rettere valgt at komme i klubben til denne lille julemarkering, - for vi havde jo vores julestue den 1. december på Fæstningen. Glædeligt var det også at flere havde gjort denne tur sammen med hustru eller kæreste, - noget der giver vores klub mere vid.

Til bankospillene hvor der var 8 dobbeltspil + ekstraspil, da familien Skjoldstrup igen kom med 2 flotte juledekorationer, oplevede vi også det spøjse, at vi ikke én eneste gang havde dobbeltbanko, så det sparede klubben for lidt rødvin ... men eller gik de planmæssigt, dog oplevede vi det noget usædvanlige, at de to store kamstege, som var præmier blev vundet af henholdsvis hustru og mand, så de kan nu fordoble invitationerne til jul.

Men efter 4 spil hvor der så i den gode pause blev sat mange liter gløgg og 140 æbleskiver til livs, afvikledes så de resterne spil, - som noget lidt nyt i år, var der p.g.a. præmiemængden, - da Rico havde gjort et specielt indkøb, - også en lodtrækningspræmie efter hvert spil, da der var udleveret et lykkenummer til alle deltagerne, yderligere var der hele tiden side gevinster til foran/bagved/til Højre og ventere eller omvendt, - så der var mange gode bemærkninger.

Men ca. 21.30 sluttede vi af med et glædelig jul og på gensyn til et nyt år.

Tirsdag d. 11. december.

Som sædvanlig var der indkaldt til fiskeri på en tirsdag. Vejret var ikke det bedste med en kraftig nordenvind, men Mogens havde bestemt at vi skulle til Klinteby.

Der mødte 8 personer op. Der blev gjort klar til fiskeri og vi delte os så halvdelen gik til højre og den anden til venstre. Der var læ for vinden til begge sider. Der var nogle regnbuer der blev spottet inden formode første ca. femten meter fra kysten. Efter ganske kort tid fik Claus en undermåler på krogen, den blev selvfølgelig sendt retur med besked om at sende storebror, den lyttede åbenbart ikke fordi efter kort tid kom der endnu en undermåler på, den fik samme behandling. I mellemtiden havde Gert også fanget en undermåler som han også sendte retur. Omkring kl. elleve fik Claus et godt hug. En velvoksen regnbue havde taget en lille rød flue. Nu fulgte en fight, hvor ørreden tog nogle korte udløb. Efter kort tid kunne han lande en regnbue på 63 cm og med en vægt på 3,28 kg. Nu ville de andre, der havde valgt samme side som Claus også gerne fange en regnbue, så de kom hen til området hvor den var fanget for at se om der ikke var flere af samme slags. Indtil kakaotid var der dog ikke nogen der havde fanget noget. Der var andre der havde fanget undermålere. Der blev fanget fem undermålere i alt.

Tirsdag d. 4. dec.

10 mand mødte op på én meget blæsende tirsdag ude ved Skælskør Nord, men heldigvis var der læ af skoven,  solen skinnede på os, så vi nød det rigtigt, indtil solen blev væk for os så blev det køligere. Steen har ret, vi er en flok glade amatører, vi så en masse fisk der gik i overfladen, og der var store imellem, skal jeg hilse og sige,  men få dem på , det var værre, alt blev prøvet, men det hjalp ikke. Næste gang, vil jeg tage spinnere med, der må være en løsning, på denne udfordring. Der er meget stor interesse for, at nu skal der ske noget, så hvis vejret bliver til det, så kører vi lidt længere væk, er der nogen, som  har gode tips, hører jeg gerne.

Mogens.

 

Julestuen 1. dec. 2018

Så kom vi tilbage på sporet igen med KLF Julestuen. En meget velbesøgt julestue blev afviklet i Den Gamle Fæstnings hyggelige lokaler. Nissen blev kaldt frem - børn og voksne dansede om juletræet sammen med den hyggelige nissse, der rigtig forstod at sætte gang i "nissefødderne" hos næsten alle. Børnene fik deres godtepose med sodavand. De voksne slubrede den nissevarme kaffe ned ledsaget af dejlig julekringle. Ja julehyggen spredte sig. Det store bankospil med efterfølgende lotteri bød på spænding og glæde ved alle bordene, hvor mange fik sig en dejlig dekoration, lidt fiskegrej eller andet godt med hjen. En enkelt var endog så heldig at erhverve sig en ny støvsuger til alle grandnålene derhjemme.

Tak til alle jer der sluttede op om den gamle tradition.

Bestyrelsen.

 

Tirsdag den 27 - 11 2018

Vi 10 mand der mødte op ude på Asnæs, og hvorfor der. Jo Steen havde jo fortalt mig, hvordan han fangede fisk deroppe, så vi trodsede den første natte frost. Men koldt var det Da vi ankom til fiskepladsen, var Steens første ord, nu må jeg jo se om det er de rene amatører der er kommet,( han havde dog smil på læben). Som et højdepunkt, havde John fødselsdag, så han gav én lille en til halsen inden fiskeriet startede. Vejret blev bedre og bedre, solen varmede én hel del, Steen fortalte også, hvor han fangede fik deroppe, så vi spredte os godt og grundigt langs kysten, og der blev fisket igennem.

Kl. 12.00 var der varm kakao, Lars Dan havde haft én lille en på land, ellers havde man set flere fisk, dog uden de ville bide. Så efter frokost blev der gået til den, men lige meget hjalp det, så Steen( det er de rene amatører du er sammen med), men en trøst var det dog, at du heller ikke fangede noget, og så fik du ikke plads problemer i fryseren, ja det er den rene hygge. Jeg har lige modtaget én sms fra Claus, han fangede en flot Ørred på overtid.

Mogens

Tirsdagsfiskerne tirsdag d.13 november.

Denne tirsdag mødtes 7 fiskere nede ved Klinteby Parkeringsplads. Der blæste en god vind fra sydvest og vandet var faldende indtil middag. Vi fordelte os således, at 3 gik til højre ud mod de høje klinter, og resten gik til venstre mod Vesterhave siden.

Bortset fra blæsten var vejret dejligt, og der blev gået til den med både spin og flue. Vi har gode fluekastere, som mestre kast med venstre hånd.

Dem der gik til venstre havde mest held med fiskeriet, for det gav både en havørred på 48 cm og en tilsvarende regnbueørred. Det gav dog ikke flere fisk, så kl. 11.30 samledes vi alle til en kop varm kakao. Efter en tid brød vi alle op og kørte hjemad med bevidstheden om god dag ved kysten.

Niels

       

Lige et par ord fra i går tirsdag d. 6. november 2018

Ja man kan da heldigvis stadig blive overasket, ikke mindre end 12 var mødt op,  på Drøsselbjerg strand, Steen havde det jo let, han var i gå afstand.

Vejret var simpelt hen dejligt, ikke ret megen vind, en god sol kom der oppe fra himlen, så alt var som det skulle være. Vi fik rigget til, og aftalte at kl. 12. 30 ville der være meget varm kakao, ved samlingen. Vi fordelte os, og jo længere dagen blev, jo mere gråt blev det, vind kom der også. Da vi samledes, var der fanget én Havørred og én Regnbue ørred, dem der har forstand på den slags, sagde, at det var én fra Bisserup, svømme så langt for at blive fanget, surt. Flere af os fiskede til kl. ca. 14.oo men da havde tågen og den kølige vind taget over, så der sluttede vi. Vi blev enige om, at ved første leglighed at vinden er god, tage vi én lang dag, og kører til Knuds Hoved nede ved Vordingborg, der har Niels tidligere lavet tur ned til, og der er et ønske om et gensyn.

Mogens.

Røgekursus i Tommerup d. 01. 11.

12 KLF’ere drog afsted til det fynske denne torsdag eftermiddag/aften. Målet var Tommerup og firmaet Danish Outdoor, hvor en af ejerne – Brian – ventede med en masse guldkorn om hvordan man salter og røger sine madvarer.

De fleste af os har jo prøvet en lille fladrøgeovn, og enkelte af aftenens deltagere har også prøvet kræfter med lidt større ovne – både hjemmelavede og færdigkøbte – og uanset erfaring fik alle virkelig noget brugbar viden med hjem.

 Brian fortalte meget inspirerende og med stor ildhu om saltningens forskellige teknikker, og hvilke muligheder man med røgning har, for at forbedre smagen i allerede færdige fødevarer, eller selv producere sine røgvarer fra bunden, så de smager så englene synger.

Efter undervisningen/foredraget var det blevet tid til aftenens højdepunkt – prøvesmagning af Brians egne røgvarer! Der var både fisk: mørksej og havørred, kød: kyllingebryst og svinemørbrad, samt to slags ost, en alm. skæreost og en brie. Mine egne favoritter var mørksejen, der smagte nærmest som røget hellefisk, og brien, der udover at have været i røg en times tid, også var tilpas moden – sådan nummeret før den er overmoden – mums. Andre havde andre favoritter, men fælles for alle produkterne var, at de smagte fremragende. Det var lige før de medbragte sandwicher var overflødige.

I løbet af hele aftenen blev der stillet masser af spørgsmål, og Brian forsøgte at svare på alt hen ad vejen, så vi følte os meget fint behandlet, og efter nogle af deltagerne fik handlet lidt med Brian – både diverse udstyr til røgovne og lidt forskelligt røgesmuld kom med hjem i bagagerummene – gik turen atter hjemover, efter en lærerig, hyggelig og ikke mindst inspirerende aften.

Stor tak til Brian for godt værtskab, og til Jan for initiativet og arrangementet af turen.

Gert  

Prøv noget nyt, læs det hele.

På denne morgen hvor rygtet siger, at der er Regnbuer i massevis, var der 12 mand, og én enkelt tilskuer der dukkede op. Kort fortalt, TIRSDAGSFISKERNE har ikke forstand på disse fisk, i løbet af 3 1/2 times koncentreret fiskeri, var der ikke én eneste af os, der havde kontakt til en Regnbue, men derimod, blev der fanget en del undermålere af Havørreder. Vi fik også besøg af kasseren fra UFV han fortalte, at de var overalt, han havde set dem fra broen over Tude Å, så de var også på vej op. Han viste os også fotos af fangne Regnbuer fanget længere nede mod Stillinge Strand, alle fanget på Power Bait. Nogle af os sluttede kl. 13.oo  efter en kop varm kakao, vejret var fint, og samværet er som sædvanlig dejligt. Tirsdag den. 18 december, er der gløgg og æbleskiver, og på den lange bane, skal vi til Omø 23 - 25 april 2019. Irene har eller skal ikke sælge, som rygtet har været.

Ps. Lone slog noget op på sin telefon, derefter fortalte hun mig, hvad de skulle fanges på.

Mogens.

 

UFV95 Udsætning af halvårsfisk 

Her et par billeder fra vores udsætning af 1/2 årsfisk den 28.10.2018 -  ca. 11.000 stk. hvoraf de ca. 5.000 udsattes i "vores" område Bjerge og Lindes å.

Det var glædeligt, at der kom 12 KLFere til dette arbejde (der var ikke én eneste fra Slagelseforeningen)

Flemming

Fluebinding d. 25/10

Hermed lidt billeder fra fluebindingen i torsdags, hvor som sædvanlig var mange interessenter til Uffes gode aften over et par nye kreationer.

Denne aktivitet er kendetegnende ved en meget varm og hyggelig stemning, gode anekdoter, vittigheder og nogle flotte fluer til den næste tur, - Uffe har alt materiale pakket og klar enkeltvis til deltagerne, så det emmer af struktur og god forberedelse, absolut noget der højner kvaliteten og gør aftnerne populære.(jeg deltog selv i torsdags .. en rigtig god og positiv oplevelse)

Flemming

Revhusets Biks og Banko d. 23. oktober

Som det er alle bekendt afviklede vores Revhusudvalg i de tre foreninger den årlige Biks og banko den 23.10.2018 med et flot og rekord stort deltagerantal og vi i KLF var den direkte årsag, idet hele 42 KLF'ere deltog, hvor det var glædeligt, at juniorafdelingen havde fået næsten alle i afdeling med, - Jægerne præsterede 22 deltagere og Modelskibene 5, - så i alt 69 hyggede sig nogle timer med Biksmad , smørrebrød banko og lotteri, kaffe og kage, - hvor for vores vedkommende et supert velfungerede hus- og lokaleudvalg bestående Mogens Hansen, Ingolf Pedersen, Uffe Hasselby - anført af Anette Woetmann, virkelig gjorde en perfekt indsats for at vi alle skulle ha' det rart, - supert og tusind tak til alle.

Flemming

Tur til Karup Å i uge 42

Vi havde gået i et godt stykke tid og glædet os til netop denne uge. Endelig oprandt dagen hvor vi drog af sted med kurs mod Vridsted. Vi var 7 der mødtes søndag eftermiddag, og en mere stødte til i løbet af ugen. Søndag aftens menu var pulled pork med hjemmelavet cole slaw. Det faldt i god jord, og snakken gik livligt omkring bordet. Traditionen tro var der råhygge og socialt samvær hver aften, da mørket faldt på, og alt efter lyst og smag var der mulighed for at få en dram eller to. Humøret var der absolut ikke noget i vejen med, og der var gode fiskeoplevelser som blev delt i den hyggelige stue. Et enkelt kig i køleskabet vidnede om, at vi i hvert fald ikke ville komme til at mangle mad, hvilket selvfølgelig var betryggende. En lækker æbletrifli og en anden dag pandekager med is blev særdeles godt modtaget.

Hver dag til frokost var lækkerierne linet op: Hjemmerøgede kippers, hjemmelavet rullepølse, hjemmerøget mørbrad og hjemmelavet æbleflæsk. Foruden leverpostej spegepølse o.s.v. Alt blev hver dag nydt med stort velbehag. For ikke at forglemme de hjemmesyltede rødbeder og græskar.

Man må sige, det var lidt af et luksus liv, for hver aften var det også herlige retter der blev serveret. Og efterfølgende hygge og socialt samvær, hvor vi hver gang lærer hinanden lidt bedre at kende og hvor hver især bliver respekteret som den person man er.

Forventningsfulde drog vi lystfiskerne til åen og håbede hver dag at få en fin fisk på krogen, og håbet er som bekendt lysegrønt. Men trods ihærdige anstrengelser blev den største og vist nok eneste havørred der kom på land en flot blank fisk på 34 cm, som nænsomt blev genudsat. Den blev fanget på en Meps 4. Jeg fangede dog en del signalkrebs da jeg fiskede med orm. Derudover havde flere nogle ”afhoppere” som ikke kom med ind på land, ærgerligt nok.

Men hvilken naturoplevelse at gå i den smukke jyske natur og fiske i åen. Uanset om man får fanget fisk, så er det fantastisk dejligt at kunne gå der og bare nyde at leve i nuet.

Alt i alt en rigtig dejlig uge med en fin blanding af hyggeligt socialt samvær, lækker mad og sidst men ikke mindst skønne fisketure i åen.

Stor tak til jer alle for hver især at bidrage til at gøre det til en helt speciel og dejlig uge. Vi glæder os allerede til næste gang.

Sidst men ikke mindst skal turlederen have en stor tak for en god planlægning og for det store arbejde han havde lagt for at gøre det til en dejlig uge.

                                                               Bente

Tirsdagsfiskerne på Røsnæs

Den 9 - 10-2018 var der ikke mindre end 10 mand, der ville en tur til Røsnæs. Det var den første heldagstur, som tirsdags fiskerne har én gang om måneden, fremover. Vi kørte ud til parkeringspladsen tættes på fyret, der er en meget fin trappe ned til stranden. Der blev rigget meget fluegrej ud, nogle få ville starte med at spin fiske. Efter ca. 3 timer mødtes vi for at få lidt at spise, der var ikke kommet fisk på land over målet på det tidspunkt. Efter frokost valgte næsten alle, at spin fiske, og det var ingen dårlig ide for så begyndte der at ske noget, først én fisk så 2 fisk, ja vi endte med, at fange én Sej og 5 Havørreder, der blev også fanget fisk under målet, men slet ikke i det antal som vi før har være ude for. Lige pludselig kom der én nydelig person ned af trapperne, og hvem var det ? vores alle samens kasserer Jesper, velkommen i kredsen, det var hyggeligt. Vi fiskede på nord siden på grund af vinden, og det var temmelig diset hele dagen. Vi pakkede sammen kl. 16oo og vi var alle enige om, at det havde været en fantastisk tur. Uffe, jeg skal nok tage kakao med frem over.

Mogens   

Turreferat Kaldred Put and Take lørdag d. 06/10-2018

Korsør Lystfiskerforenings årlige put and Take mesterskab, både for seniorer og juniorer blev afholdt lørdag d. 06/10 fra kl. 09-14, hvor vi fiskede i Kaldred Put and Take.

Da vi nåede frem brød solen igennem, og vi holdt en kort introduktion til dagen. Vi var i alt 15 deltagere, som blev fordelt rundt ved søen. Drengene var meget spændte og kunne dårligt vente med at komme i gang med fiskeriet og både de og de voksne fandt hver især deres favorit sted.

Indehaver Dan Bach Nielsen kom ned og hilste på, og var en rigtig fin fyr der gerne ville have at vi havde en god og fangstrig dag. Dan tilbød at sætte os ind i den svære kunst at fiske med det rigtige grej og teknik, så der var næsten alle lutter øre. Efter denne instruktion tog fiskeriet for alvor fat, men det var svært.

Kl. lidt over 11 blev bålgrillen tændt op, herefter gik det lystigt med fortæring af grillpølser og stegt flæsk og hygge ved bålet.

Efterfølgende fortsatte fiskeriet til kl. 14.00, hvor der var indvejning. Selve præmierne blev fordelt som nedenfor:

Michael Larsen fik førstepokalen for den største guldørred, fanget på korrekt vis.

Mikkel Franklin fangede den næststørste guldørred og fik 2. pladsen

Peter Eriksen fangede den 3. største guldørred fanget på korrekt vis, idet han også fangede den allerstørste guldørred som desværre var fejlkroget og derfor ikke kunne tælles med i konkurrencen.

Ekstrapræmier blev fordelt som nedenstående:
Den grimmeste fisk fangede Mikkel Franklin
De pæneste fisk fangede Peter Eriksen og Michael Larsen
Kevin fangede en spinner

Vi siger tillykke til alle vinderne, og tak til alle deltagerne for en rigtig god fiskedag, det var et fantastisk sted og det er allerede bestemt at vi på et tidspunkt skal derop igen.

En særlig og stor tak til Kaldred Put and Take for at vi måtte komme og fiske på favorable vilkår.

Mange venlige hilsner
På vegne af KLF Juniorudvalget

Rico Lie

Den 4.10. var programsat en foredrags-/vejledningsaften ved vores koordinator for fluefiskeriet Klaus Jepsen.

Klaus koncentrerede sig meget om og kom grundigt rundt i emnet om vores beklædning som lystfisker med afsæt i såkaldt 3 lags beklædning med den gode merino uld  inderst for god svedtransport, den gode fleece som mellemlag og så det åndbare vind og vandtætte yderste ... ligeledes kom nogle gode anvisninger på vask og vedligeholdelse af denne beklædning, - alt dette og på denne måde for at ha' den bedste komfort under sit fiskeri og almene færden i det fri. Ligeledes drøftedes alt fra waders, wadersstøvler  m.m.

Klaus afsluttede denne hyggelige og belærende aften med at vise en sprit ny skydeline, som komme i 3 densiteter, linen er monofil med ganske lidt stræk, men helt fantastisk fri for hukommelse, så den er dejlig strakt, selvom den har ligget på hjulet i flere dage, - den er interessant.

de små 20 fremmøde på denne aften sluttede med lokaleudvalgets gode og nærende røde pølser a la Ingolf.

På billedet ses Klaus Jepsen under forevisningen af den nye skydeline.  

Lige et par ord fra i dag tirsdag d. 1. oktober

Den første tirsdag i efterårsmåneden var der ikke færre end 10 mand,  der mødte op i et friskt vejr . Der blev talt en del om, at fruerne derhjemme ikke rigtigt forstod os med hensyn til at tage på fisketur i mindre godt vejr, men det er jo også lige meget. Uanset vejret vil vi gerne ud at fiske og have noget godt socialt samvær.

Der var en frisk vind , men inden vi andre kom i gang, og havde fordelt os, havde Henning fanget en Ørred.  Det blev vi alle glade for. I løbet af formiddagen fangede flere af os Ørreder, men desværre var de  for små.

(Hvor svømmer de større hen?) Vinden friskede også en del op, men der var læ vand inde i bugten, så det var alligevel en rigtig god dag. Når de lover lidt bedre vejr, så tager vi lidt væk fra Korsør området, hvilket der er flere, som vil glæde sig til. Hvorhen har vi ikke aftale en Med venlig hilsen

Mogens Chr. Larsen

Tirsdagsfiskerne på Agersø

Tirsdag d. 25. september drog 6 tirsdagsfiskere på 3 dages tur Agersø.

Overfarten fra Stigsnæs tager kun 20 minutter, og vel ankommet til øen blev vi indkvarteret hus Knud i et hus, der ligger meget smukt med udsigt over Agersøsund og  Stigsnæs. Huset var indrettet med 4 gode værelser og rummelig spisestue/ stue samt et godt køkken. Gode rammer for fisketuren.

Tirsdag formiddag kørte vi til vestkysten ved sommerhusene og campingpladsen. Vinden stod ret ind på kysten, men vi prøvede alligevel uden resultat. Senere          fiskede vi fra havnen og ud mod feriekolonien. Her var fisk men ingen over målet. Næste dag besluttede vi, at køre til sydspidsen kaldet Helleholm. For at nå dertil kunne vi kun køre halvt ud på tangen kaldt Skagen. Her parkerede vi og gik resten af vejen. Vi havde en god medvind og afstanden føltes ikke lang. Da vi skulle tilbage blæste det en halv pelikan. Afstanden målte vi til 2,3 km men det føltes som 10. Godt vi kun fangede flere undermålere, for det ville være langt at bære en stor havørred. Var det som så, overlevede vi nok det også. Om torsdag formiddag var vi igen ved feriekolonien. Her blev det også til flere undermålere, men endelig lykkedes det Steen at få en havørred på 43 cm på land. Turen var reddet.

Under hele turen nød vi godt af Mogens og Lones utrolige gode forplejning. Der var sørget rigtig godt for os både med morgenmad, frokost og ikke mindst aftensmaden.

Da vi sejlede hjem torsdag eftermiddag var alle enige om, at det var en super vellykket tur, og den sagtens kunne gentages på et andet tidspunkt.

Niels

Søndagstur til Knudshoved Odde

Søndag morgen d 16. sep. mødtes Hans, Lars Dan og jeg for at køre til Knudshoved Odde ved Vordingborg. Vi kørte så langt man måtte og for 15 kr. kunne vi parkere hele dagen. Gåturen til stranden tager 10 minutter, og så kommer man til et rigtig godt fiskevand. Man skal lige igennem en fold, hvor der går nogle fredelige kreaturer. Vinden var 4 – 6 sek/m, ret på kysten, så det var spinnestangen, der blev rigget til. Desværre var der en del tang i vandet i et bælte på 8 – 10 meter. Det afholdt os ikke fra at fiske, og inden længe fik Hans den første fisk på land. En pæn havørred, som dog manglede et lille stykke til målet, så den kom ud igen. Flere undermålere blev fanget, indtil Lars Dan fik en fin fisk på land. En havørred på 43 cm.. Flere fisk blev det ikke til, men det var en god dag ved vandet.

Knudshoved Odde har en skøn natur, og mange mennesker ynder at gå ture eller plukke brombær og slåen eller begge dele her.

Niels

Tirsdag d. 4. september

Til den sidste aftentur den. 4 - 9 mødte ikke mindre end 12 deltagere op til denne aften, men kæden hoppede af denne aften, der blev ikke fanget fisk over målet. Henning fangede en mindre torsk, det sker jo ikke ret tit, og der var andre der fangede Havørreder der var lige korte nok.  Niels fyldte rundt i søndags, så han gav en dram, og den var velsmagende, syntes alle. Nu er det slut med stemningsbilleder fra de gode aftenture vi har haft, fra på tirsdag, starter vi formiddags fiskerier, så må vi se om det hjælper.

Mogens

Lige et par ord fra i går aftes d. 28. august

Ja planer er jo til at ændre, en gang imellem. Vi havde jo aftalt, at mødes ved Skov Stranden, men det ændrede jeg, så da de kørte ind i skoven, blev de sendt til Vester Bøgebjerg, det skulle vise sig senere, at det var godt nok.

Vi var 10 m/k der mødtes denne herlige aften, men jeg skal da indrømme, dervar grønsager i vandet. Efter nogle timer, forsvandt det gradvis, og det blev til fint fiskeri. Vi er ved, at have et problem ? Hans Henrik var jo lidt fremme i skoen oppe i Bjerkreim, og nu trådte han endnu en gang frem ved at fange en rigtig flot Havørred på 42 cm. der var andre der også mærkede fisk, ja en enkelt fangede 3 Havørreder samt 6 Hornfisk, men alle var for små, (findes der retfærdighed til Hans H. ) vi sluttede af med kakao og bål, og et dejligt samvær. Til slut, det var 4 tur med fisk, så det er ikke så ringe.

Mogens.

Tirsdag d. 21. august.

Den 21 - 8 - 2018 var vi endnu en gang oppe ved Drøsselbjerg, vejret var pragtfuldt, ja det var så godt, at det havde lokket Flemming op og se til os. Det var hyggeligt at se formanden, og det er godt med lidt interesse fra bestyrelsen. Ja vi er kommet ind i en god stime, Henning fangede en rigtig flot Ørred,( på spin) det er fisk på de sidste 3 ture, det er dejligt. Vi oplevede jo en rigtig god aften, med liv i vandet, bandt andet en Havfrue, og ikke én Sæl. Lige nu går jeg og overvejer, hvornår vi skal have den sædvanlige grill aften, men det kan ikke vare så længe, nu når alle er kommet hjem fra deres fiskerejser. Klokken var ca. 23.oo da 8 mand forlod stranden, vi skulle lige prøve mørkningen, og jeg skal hilse at sige, alt går ikke op i fluefiskeri, men det er vanskeligt når det er mørkt.

Mogens.

Lige et par ord fra i går d. 14 august

Ja så oprandt den 14- 8 - 2018 jeg kan forstå, at det var der 5 lystfiskere som havde ventet på denne dag. Vi startede som vi sluttede inden ferien, det var et rigtigt dejligt vejr, en lille smule vind, men meget lun luft.  Der er jo altid nogen som har næsen længere fremme end andre, i dag var det Niels, som efter et kvarter landede én rigtig pæn Ørred på 42 cm. det skal bemærkes, at han tabte også fisk, men det var der også andre der gjorde. Vi sluttede af med lidt social snak, samt lidt kakao. Vi Ønskede til sidst Nils og hans tro følgere én rigtig god tur til Bjerkreim, det skal her bemærkes, at der inden for de sidste 8 dage er gået mange Laks op, og der er ingen restrektioner mere.

Mogens.

Tirsdag den 26 - 6  18

Vi var 10 mand der mødte op ude på Glænø i det dejligste vejr, dog var vandstanden lidt lavt, men deltagerne lovede mig, at inden ferien skulle vi slutte af med maner. Vi aftalte, at mødes kl. 22.oo for at hygge os om bålet, med en tår at drikke. Vi spredte os godt og grundigt, der er jo et stort område at fiske på, så vi behøver ikke at gå klinet op ad hinanden, nogle gik til højre andre til venstre. Der blev gået til den, fra alle, Claus havde den glæde, at have fisk på, men desværre kun et kort øjeblik, men han så andre fisk springe ud af vandet. Da kl. var 22.oo kom alle tilbage, men til min store overraskelse så jeg Henning lidt tidligere end de andre(sådan plejer det ikke at være) men denne gang havde han også en rigtig flot Havørred i sin hånd, og en hel fiskestang i den anden, han er lidt uheldig med fiskestænger. Glæden var stor ibland os alle, endelig en fisk på land 2, 3 KG., og så på den sidste tur inden ferien, ja det skulle fejres syntes Uffe, så han gav lidt fløde Til kakaoen. God ferie til jer alle.  VI MØDES IGEN DEN 14 AUGUST.

Mogens

En historie fra Karup Å turen 10. – 16. juni 2018.

Vi var 9 personer der tog til Magrethe Westrings hus i Vridsted den 10. juni.

Vi mødested til frokost om søndagen. Efter frokosten var der nogen der tog und for at se på åen, den var meget lavere end den plejer at være på grund af tørken.

Optimismen fejlede dog ikke noget, så om aftenen tog vi ud for at fiske. Denne dag var der dog ingen fangst.

Der var også nogen der tog ud på morgen fiskeriet. Det var noget bedre med nogle gevaldige hug, men ingen fisk på land.

Dagene gik med fangst af småfisk for nogle af deltagerne.

I stedet for at fange fisk hyggede vi i huset, som tilhører LFSO, lystfiskerforeningen for Skive og omegn.

Onsdag aften var der igen nogen ude at fiske. Denne gang gik det bedre. Christian havde en pæn fisk på krogen, han fightede den og råbte på Uffe, at han skulle komme med ”bispestaven” ( en langskaftet fangstkrog) og hjælpe med at lande fisken. Uffe løb alt hvad han kunne hen til Christian. De så at fluen sad helt yderligt og det var tæt på at der gik panik i dem, Uffe kastede sig ned for at holde fisken, Christian gjorde det samme og han fik heldigvis et godt greb i fisken. Christian kan nu binde en knude på sin gule snor, som tegn på at kan har fanget en havørred i Karup Å. 50 cm og 1,5 kg.

Næste dag stod den på morgenfiskeri, og igen havde Christian fisk på, en pæn stor havørred, da den skulle på land bad han Claus om at holde stangen, så han kunne lande fisken der var kroget meget yderligt. Desværre knækkede stangen og fisken forsvandt.

Fredag var turen slut for nogen af lystfiskerne, mens de sidste blev for at have lørdagen med.

Igen en dejlig tur med hygge og godt samvær som vi altid har på turene.

Jeg kan kun opfordre andre medlemmer af klubben til at kontakte en af ”de gule snore” for at høre om muligheden for at komme med på en Karuptur.

Der er i år i alt 3 ture til Karup og den sidste i uge 42 er ikke fyldt op endnu, kontakt Gert om muligheden for at komme med.

Claus

Tirsdagsfiskerne d. 12/6

Tirsdag den 12 -6 var vi 8 mand der kørte op til Reersø, da vi mente, at der eventelt var lidt friskere vand deroppe. Vinden var noget friskere end der var lovet, og den aftog heller ikke, samtidig var der en del grønsager i vandet mod Reersø. Fisk blev der da fanget, Hornfisk, men de var meget små, så de kom tilbage, hvor de kom fra. Vi lavede et lille bål som vi hyggede os omkring, men besluttede at blive indtil det blev halvmørkt, blanke fisk blev det ikke til. Jeg har fået oplyst, at der er deltagere, som ikke har kunnet finde os på mødestedet da de kom, dertil har jeg kun at sige, hvis vi ændre planer på stedet, og man kommer senere, skal man bare ringe til mig, så bliver du orienteret om, hvor vi er kørt hen. Da man ikke tilmelder sig turene, ved vi jo heller ikke hvem der kommer.

Mogens

Juniortur til Omø 1. 6 2018

Fredag 1/6 mødes de tilmeldte KLF Juniorer ved Stigsnæs Færgehavn kl 16:30 for at sejle med færgen til Omø.
De 5 forventningsfulde juniorer, de 3 juniorledere samt Tobias forældre og 2 mindre søskende hyggede på overfarten og nød det strålende solskin.
Vi kørte i karavane 3 biler og en trailer med udstyr ud til Ørespids Rev, hvor vi slog lejr. Vel ankommet skyndte juniorerne sig, at rigge stænger til så fiskeriets kunne begynde. inden de kastede ud hjalp de alle til med at holde stænger til solsejlet der ydede god skygge og læ på turen.
Vi så flere marsvin og frygtede at de have skræmt alle fisk væk, men vi fiskede alligevel fortrøstningsfulde. Der blev fanget hornfisk, og Kåre var så uheldig at miste en lille ørred, der sprang af inden den blev hevet i land.
Da lejren var etableret blev der tændt op i grill og bålfad, og der blev grillet; pølser & brød, hotwings, bøffer, frikadeller og stegeflæsk. Kåres mor Heidi havde lavet lækker pastasalat. Michael og Benjamin stod for kartoffelsalaten. Anette medbragte dejlige frikadeller og grøn salat og Rico resten af mad og drikke med. Vi skulle jo nødig gå ned på mad og drikke.
Vi fik besøg af Tobias familie som havde en lille gasgrill med, det var en god til tilberedningen af maden. 
Efter aftensmaden blev der grillet skumfiduser der blev nydt i kiks, som Tobias familie havde taget med.
Herefter kørte Tobias familie ned på campingpladsen, hvor de skulle overnatte hele weekenden.
Der blev fisket igennem, Rico fangede en fladfisk på bubble med reje, som nænsomt blev sat ud igen.
Drengene var blevet sultne af fiskeriet, så der var natmad med hotwings og pølser. Hvorefter de mætte genoptog natfiskeriet sammen med Michael, som stod ude på Ørespidsen. Michael havde lavet en rigtig god sponsoraftale med Grejbutikken i Næstved v/Glenn Bejerholm om fine fiskepræmier, så stor tak til både Michael og Grejbutikken i Næstved. Michael mistede i løbet af natten 2 ørreder en STOR og en lidt mindre.
Rico og Anette styrede lejren og det lykkedes Rico at få en lur, der blev snorket godt igennem, men han siger han hørte alt hvad der foregik.
Henad kl 04:30 var der vagtskifte og Anette prøvede at få lukket øjnene. Først henad 6-7 tiden om morgenen fik hun en lur sammen med et par af drengene. Michael kunne klare sig med en enkelt time på øjet. 
Til morgenmad var der stegt flæsk, pølser og stegte bananer og toast og nutella i lange baner.
Ved 11 tiden lørdag formiddag begyndte vi at pakke ned, inden vi skulle med færgen til Stigsnæs kl 14:00, hor vi tog afsked med Tobias og hans familie, der blev på øen.
På vej hjem til Korsør gjorde vi et pitstop på Algade i Skælskør, hvor vi nød en lækker is.
Det var en fantastisk tur sammen med nogle dejlige drenge, hvor det hele gik op i en højere enhed både kammeratskab, hygge og fiskeri.
På vegne af KLF Juniorudvalg
Rico

Tirsdagsfiskerne d. 5. maj.

Mogens havde foreslået at vi skulle mødes ved Bisserup kl. 19.oo for der var der fisk at fange!!!!

Vi var 2 friske tirsdagsfiskere m/k der mødte op, ganske vist først kl. 19.30, da Bentes hjemmebagte lækre kage lige skulle køle lidt af inden toppingen kom på. Kagen skulle jo se indbydende ud nu når vi alle rigtig skulle hygge os med kakao omkring et aftenbål. De fisk Mogens havde lovet var ikke mødt op, heller ikke de andre friske tirsdagsfiskere. De eneste der var i vandet var en "forfærdelig" flok støjende plaskende sommergæster der boldrede sig i det klare vand. Så da vi havde konstateret tingenes tilstand, pakkede vi grejet igen, spiste som trøst et par stykker kage hver og kørte til Glænø. Stranden på Glænø var hverken fyldt med fisk eller sommergæster, men vi fiskede alligevel et par timer og nød aftenen og solens forsvinden bag horisonten.

Bente og Jan

Tirsdag den 29 - 5 - 18.

Vi var jo en del af Tirsdags fiskerne, der mødte op nede ved Vester Bøgebjerg, grunden kunne jo være den, at i indkaldelsen havde jeg jo nærmest lovet fisk på land. Dette løfte sørgede Knuth for at blive opfyldt, en rigtig flot blank fisk, Hans Henrik ville ikke stå tilbage, men hans fangst bestod af et flot gevir af en 6 ender buk, det lugtede fælt, men som han sagde, det skal blot behandles. Da vi samledes om bål og kakao kl. 21.15 talte vi også lidt om fremtidens aftenfiskeri, der var meldingen ganske klar, vi skal længere op nord på, så sådan bliver det. Tirsdag den 19. juni bliver der grillet, men det kan ligeså godt blive på Røsnæs , som andre steder på kysten og vi starter med at fiske og griller ud på aftenen. Hvis der er nogen, som kender til steder oppe nordpå, hvor der ikke er langt fra parkeringsplads  og ned til fiskevandet, må de gerne give mig besked, da ikke alle er lige letløbende. Jeg kørte hjem kl. 22.15 da jeg havde en lang dag foran mig, men størstedelen blev til det blev mørkt.

Mogens.

KORSØR HAVNEMEDE 2018

Med 652 deltagere er koordinationsudvalgets dom klart, at havnemeden igen er godkendt, for trods meget  vigende forhåndstilmeldinger var vi kun 58 deltagere fra sidste års rekordstore deltagerantal.

Det meget glædelige i år var, at der var 10 præmierede torsk, - men det sørgelige at der ikke var én eneste ålekvabbe, så vi hører meget gerne fra nu af og til nytår, om nogen fanger ålekvabber i havnen.

Dommerkomiteens valg af den mangeårige deltager nu 15 år gamle kørestolsbruger Morten Skjoldstrup som årets havnemeder, faldt virkelig i alle deltagernes interesse og kvitteres med stor applaus.

Det lykkedes også at nedbringe tiden for afslutningen på fæstningen, hvor de 140 præmier jo skulle uddeles, - men godt styret af alle på scenen, gik det rigtig godt.

Med en stor tak til alle vores sponsorer og samarbejdspartnere samt en meget stor og varm tak til alle i vores KLF personale, imødeser vi spændt hvad vi kan udrette i 2019, hvor det bliver 25. gang vi afvikler Korsør Havnemede.

Flemming

Tirsdagsfiskerne d. 2018 05 22.

En flok friske m/k tirsdagsfiskere mødtes ved Vester Bøgebjerg kl. 19. En vidunderlig aften med næsten havblik og temperaturer, så man skulle tro det var højsommer. Mogens glimrede med sit fravær, så vi måtte undvære den varme kakao varmet over Trankiaen. Desværre blev det kun til nogle få hornfisk, som vi nok kunne være foruden, hvis bare vi fik oplevet "rigtige fisk" for enden af linen. Men det viste sig, at der ikke var flere ørreder i det vand end den flotte regnbue ørred som Niels K. havde fanget på pladsen samme formiddag. Efter sigende skulle den have været flot og på omkring de 5 kg. Vi er slet ikke misundelige på Niels....VEL?

LYSTFISKERIETS DAG PÅ HALSSKOV REV 2018 05 20

Korsør Lystfiskerforening afviklede Lystfiskeriets dag søndag på Halsskov Rev, en årlig tilbagevendende begivenhed, der gennemføres i samarbejde med Danmarks Sportsfiskerforbund.

Korsør Lystfiskerforenings Juniorafdeling stod for den praktiske afvikling, der var tilrettelagt med små time konkurrencer, hvor primært unge fiskere kunne deltage og vinde forskellige grejpræmier.

Sædvanligvis danner Halsskov Revodde rammen for mange gæster, når vejret er så sommerligt, som tilfældet var i søndags, så der var rig lejlighed til at få inddraget ungdommen i denne Lystfiskeriets Dag.

Ca. 25 unge mennesker prøvede så kræfter med fiskegrejet og det smukke Storebælt, der lå som var det ”klappet”. Foreningens juniorledere og ældre juniores dannede så den nødvendige guide- og instruktørgruppe, der gjorde det - om muligt - lettere for de unge mennesker, at få en primært hornfisk på krogen.

Det lykkedes da også for rigtig mange, men det var Gustav Holm der fangede dagens længste hornfisk, som så indbragte ham en 1. præmie.

Flere seniorer prøvede også kræfter med fiskeriet på Revet og her var Kenneth Lie bedst til at fange hornfisken.

Yderligere var der arrangeret lidt loppemarked ligesom Korsør Spejderne var til stede og viste færdigheder og bagte snobrød, så der var hele dagen en god og hyggelig stemning på dette vores alle sammens fristed, ligesom den travle Jun juniorafdeling bød på pølser og kaffe med kage, så ingen behøvede at gå fra Revet denne dag med slunkne maver.

Desuden havde også både Jagtforeningen og modelbådeklubben åbnet deres lokaler, hvor de havde pyntet op på dagen og bød gæster velkomne, så der var sat alle sejl for en god dag i Chr. VI’s gamle posthus

Foreningen håber nu at denne event og introduktion i lystfiskeriet bibringer flere medlemmer til juniorafdelingen, som har sine ugentlige aftner om onsdagen i klubhuset på Halsskov Rev.

Tirsdag d. 15.maj.

Vi var 13 der mødtes ude på Stigsnæs, da fiskestedet blev ændret, så derfor fik alle 40 tilmeldte en sms. Angående flytningen, hvis der er tilmeldte, der er irriteret over dette, skal de bare sende en mail til mig, og så sker det aldrig mere. Der blev fisket meget, men udsædvanligt lavvande var det, så det blev til Hornfisk, det er nok ingen hemmelighed, at det har Hans Henrik styr på. Aftenen var usædvanlig dejlig, vi fik også indviet vores Tran Gia Sæt med varm kakao og dertil et bål som hygge. Aftenen skred frem, med en utrolig stor fortæller lyst, så til sidst ville Jan Lyster lige prøve en gang til, og bang sagde det, som den opførte sig, troede alle, at det var en Havørred der sad der, men ak, en Hornfisk der var taget midt på. Aftenen sluttede kl. 23.oo og flere gav udtryk for, at det havde været en god aften, men som Knuth sagde, det ville styrke moralen, hvis vi snart så en Havørred.

Mogens.

Tirsdag den 8 maj.

Det var starten på aftenfiskeriet. Der var mødt 1 dame og 9 mænd op til denne luftige og lune aften, som der blev en del køligere da solen gik ned. Ja der blev fanget fisk, enkelte Hornfisk, og en lille torsk, der var lige en enkelt, der mistede en god fisk, den gik i bunden, og væk var den, vi drømmer om at det var en flot Ørred. Vi blev enige om, at vi skal mødes kl. 19.oo indtil videre, og så var der bred enighed om, at det vil være hyggeligt med et lille bål, man samles om, når der bliver varm kakao senere på aftenen, tilberedt på vores nyindkøbte Tran Gia sæt. Jeg forlod 5 ihærdige fiskere  kl. 22.oo for at jeg frøs, der lærte jeg lige det med den ekstra trøje med.

Mogens.

Lørdag/søndagsfiskerne, referat for turen søndag d. 6. maj 2018 til Helnæs på Fyn

Søndag morgen i skønt solskinsvejr kørte 4 friske gutter til Helnæs på Fyn.

Køreturen derover tog ca halvanden time. Vi skulle lige en lille omvej for at se det smukke landskab. Jeg var ikke helt enig med damen i min GPS. Så vejen blev lidt længere.

Vel ankommet til Helnæs standsede vi ved P-pladsen lige efter dæmningen. Her er et godt fiskestræk. På med tøjet og i gang med fiskeriet. Her var hornfisk. De ville dog ikke rigtig bide på, men det gjorde ikke så meget, da det var havørreder vi fiskede efter. Vandet var spejlblankt og spritklart. Hans Bahne fiskede med en Sandell og ude på ca 15m. så han en ganske stor havørrede følge efter blinket. Den fulgte troligt med indad. Ved et spinnestop standsede fisken også, og da Hans fortsatte indspinningen fulgte fisken med lige ind til stangspidsen, hvor den stille og roligt drejede fra og forsvandt.

Ved firetiden eftermiddag kørte vi ud til fyret på Lindeshoved. Her er dybere vand tæt på kysten. Gode chancer for større havørreder. Vi fiskede til halv ni tiden om aftenen, hvorefter vi kørte hjemad.

Både på P-pladsen og ved fyret er der borde og bænke så den medbragte mad kunne nydes her.

Vejret var pragtfuldt med høj solskin og næsten ingen vind. Så det var en rigtig god dag med masser af fiskeri og kammeratlig hygge. Dog var det småt med fiskene. En enkelt hornfisk blev det til. Der var dog flere gode hug og tabte fisk.

En rigtig god tur og til en meget overkommelig pris. For transport og bropenge blev det til 140 kr. pr person.

Derfor må man undres over, at ikke flere melder sig til disse lørdag/søndagsture. Det er meget hyggeligt med masser af fiskeri og kammeratligt samvær. Alle kan være med uanset om man er spinnefisker, fluefisker ung eller ældre.

K&B Niels          (Vores næste tur er lørdag d. 16. juni 2018)

Omø den 24 - 26 april 18.

Vi var 6 der tog til Omø tirsdag kl. 10.oo Vel ankommet til øen, planlagde vi lige hvordan, vi skulle få dagen til at gå. Vi startede fiskeriet nede ved Revet, der var kontakt til flere fisk, den eneste der fik én der var stor nok, var selvfølgelig Steen, hvem ellers. Det var bare synd, at der først blev taget fotos af fisken flere timer efter, men skinnende blank var den.

Vi havde aftalt at spise ca. 18.30, derefter var der hygge. Onsdag, startede et par stykker meget tidligt om morgenen. Efter et kvarter havde jeg fast fisk, troede jeg, men den ville ikke det, som jeg ville.  John havde også et par tilbud, men ingen fisk bed ordentlig på. Så tog vi  hjem til morgenmad kl. 09.oo , hvor  de andre så var taget ud at fiske. Nu begyndte det også at regne, så folk kom hjem, Niels som den  sidste. Som han sagde" Det stod ned i stænger ", men alligevel  medbragte han  faktisk en flot havørred på godt 2 kg. Det må være en flidspræmie. Efter frokost var alle mand af huse, men der var stadig ingen fisk. Det samme gentog sig torsdag, flere gode tilbud, men ingen ville på land. Det vi alle oplevede var, at fisken bed inden for 5 - 10 meter fra land, på den rene sandbund, rullede lidt rundt i overfladen og forsvandt.

 Vi tog færgen hjem kl. 16.00 . Alle gav udtryk for, at det havde været nogle gode dage. Som der var én der sagde, " man får meget i denne forening for kr. 577,00."

Mogens.

Tirsdag den 17 april

Vi var 8 mand der var oppe og besøge Steen på hans hjemlige Strande, indledningsvis, advarede han lige om Svanerne, at man ikke fik én i bagkastet. Det var ret diset, da vi ankom, men jeg skal love for, at foråret det kom, der var livlig trafik oppe i luften af trækkende fugle.

Som noget helt nyt, blev der fanget fisk, hele 8 stykker, men de var desværre under målet. Henning er en meget uheldig mand, da vi var på Glænø ,knækkede hans stangspids, han ringede til firmaet, og fik en ny. I går, var han lige så uheldig, bare med det fortegn, at denne gang, havde han en stor Ørred på, da den skulle nettes, bang sagde det, stangspidsen knækkede, og fisken forsvandt, og som han sagde, endelig en ordentlig fisk, og så skulle det gå sådan , så ærgerlig det var han. Vi blev en tid deroppe, de sidste kørte deroppe fra kl. 14.30  den sidste tid, var ren socialt samvær.

Mogens.

Lørdag-/søndagsfiskernes tur til Møn.

Lørdag d. 14. april kørte 6 forventningsfulde fiskere af sted mod Møn. Vi var fordelt i to biler med hver sin opsamling, så vi mødtes på P-pladsen ved rundkørslen på Præstøvej  ca. kl.8.   Her blev vi enige om, at Ålebæk var målet, for vinden var i det hjørne, der passede godt til det sted.                                                                                                                              Da vi ankom til P-pladsen, var der kun en bil parkeret, så der kunne ikke være mange på stranden. Grejet gjort klar og vi fordelte os langs stranden. Efter ganske kort tid, kunne vi se, at  Jesper havde flex på klingen, og han landede en havørred på 52 cm. Hurtigt efter havde han bid igen, og han prøvede at kane den i land. Ved vandkanten ville den ikke længere, og med et slag med halen røg den af krogen og var væk. Vi blev enige om, at det var en undermåler, som alligevel skulle ud igen. Resten af dagen skete der ikke mere. Det var dog en herlig dag, med rigtig godt fiskevejr. Så da vi kørte hjemad, var alle enige om, at det havde været en rigtig god tur.

Så den næste tur d. 6. maj går til Helnæs på Fyn.

Niels                                                                                                   

Flueskolens træning i Mundingen d. 14/4 2018

Ja det skaber åbenbart visse besværligheder, når det er sådan lidt hurtigt tingene sker, Vi var kun 4 samt instruktør Peter Stoltze og undertegnede til vores chance i Tude ås Munding i dag, men havde jeg vidt at vejrudsigten igen IKKE PASSEDE, for vinden var nærmest i østnordøst, en fuldstændig ubrugelig vind, når skal trænes seriøst i underhåndskast, så på den vinkel, var det ikke særlig optimalt, så gik i ikke glip af noget.

Men det oplevedes at ikke alle meldte afbud m.v. og så er det lidt svært at planlægge og organisere.

Dagen startede med, at Flemming og Peter mødtes en smule tidligere ved åen for at gøre klar og lige kaste sig ind i trænings-chancen, - men Peter startede med i første kast, at fange en 60 cm flot havørred samt senere under instruktionen med Knut Malms stang i hånden at fange en 53 cm også overspringer, - over dagen havde stort set alle fisk på krogen og der blev ud over førnævnte landet 3 nedfaldsfisk, hvor den ene blev behold til nærmere undersøgelse, da den havde mærkelig hovedsår/sygdom. desuden fangedes 6 undermåls grønlændere og tabtes et par fisk, så dagen var ikke uden udbytte.

Men nu henstår så en masse flueskoledeltagere, som ikke har haft denne sidste chance, - men da jeg har meget i kalenderen, samt det åbenbart ikke er noget succes med kort varsel, - vil jeg over sommeren, - efter havnemeden forventeligt lige udstikke 2-3 aftner, hvor vi kan mødes (dem som har lyst) ... det bliver uden tvivl på græs, - men her kan vi så repeterer samt udbygge det populære underhåndskast, som er et fantastisk værktøj i alle henseender, men specielt hvor pladsen er trang og bagkast umulig, - så vi tales ved.

Bedste hilsner til alle

Flemming

Tirsdag den 10 april.

Det var ret blæsende fra øst, hvilket dog ikke kyste 8 tirsdags fiskere. Der blev fisket godt igennem fra kl. 09.oo til 12.00 hvor vi skulle fremvise dagens fangst, men ak, som vi har oplevet det før, ingen fisk. Vi fik lige vendt lidt om fremtiden, aftenfiskeriet starter først ind i maj, så foreslog jeg, at nu hvor det var blevet lyst om morgenen, kunne vi starte lidt tidligere, men der blev jeg gjort opmærksom på, at det kunne jeg godt, men jeg ville være meget alene, så det er fortsat kl. 09.oo at vi mødes. Niels fortalte, at der var 6 der havde meldt sig til Møns turen lørdag den 14 så vi kører i 2 biler, det er utroligt, at det er tirsdags fiskere, der har tilmeldt sig, Niels havde håbet på en bredere tilslutning.

Åen er som nypudset, Zone 3 er udvidet, du skulle prøve, at benytte Åen, der er fisk i den.

Mogens.

Tirsdagsfiskerne d. 3. april

Her tirsdag d. 3. april kl. 9 var vi fem tirsdagsfiskere der mødtes ved Vester Bøgebjerg.
Vejret var ikke det bedste. Stille regn men ikke meget blæst, så vi trak i fisketøjet og
fordelte os på stranden. Dagen i forvejen var der fanget havørreder, så optimismen
var intakt. Regnen holdt hurtigt op, så det var alligevel meget dejligt at gå og fiske. Vi mødtes igen ved elleve tiden og flere fortalte om et par gode rusk i stangen og Lars Dan havde en havørred på og da den sprang op af vandet, ville den ikke lege med mere. Det gjorde ikke så meget, for det var en undermåler.
 Vi var ikke slået ud endnu, så vi fiskede en god times tid endnu, men ikke meget held. Så blev vi enige om at stoppe. For ellers skulle vi bare hjem og rense fisk.
Endnu en god tirsdag var gået.
K&B

Niels

Tirsdagsfiskerne d. 27/3

Den 27 marts viste vejret sig fra den bedre side, der var lidt lune i vejret, men op ad dagen kom der køligere vinde, men det var der 6 friske fyre der stod imod. Det er ferietid, og der var flere, der havde fortalt, at de skulle over Storebælt. Mine forventninger var faktisk store, der var meldt om fangster rundt omkring, men åbenbart ikke der hvor vi var. Der blev dog fanget én fisk, men særligt køn var den ikke, det viste sig, at den havde svampeangreb, så den blev måge fode, så var dens lidelser ovre. Jeg er meget  i tvivl, om sådan en vil overleve, og genudsat skulle den jo også have været. Hvad blev den fanget på, en kreation af en flue, fremstillet i Boeslunde, ja Uffe, den var ikke for klog.

Mogens.

Tirsdagsfiskerne d. 20. marts

Den 20  marts var vi 8 der var nede og besøge Klinteby. Vejret var simpelthen dejligt, vinden var perfekt, så der var også en masse der var ude og gå tur. Flere af dem fortalte om et kanonfiskeri der havde været dernede om mandagen. Senere kom den lystfisker, det handlede om sammen med sin dame, han fortalte, at han havde fanget mange Havørreder i går, men taget 2 med hjem, de målte omkring 50 cm. Der var flere, som mærkede fisk, men ingen kom på land. Der blev ellers fisket ihærdigt i flere timer i træk, men så var der også enkelte, der slappede af under forskellige former. Vi var enkelte der blev, for at nyde vejret, og storfangeren fra i mandags, havde heller ikke fået noget.(Det var én trøst)

Moens

Tirsdagsfiskerne på Glænø 2018 03 13.

I dag var vi på Glænø, ikke mindre end 10 var dukket op, men det var jo også et ønske at komme derud. Dagen startede med, at det var lidt tykt i vejret med enkelte regndråber, men det klarede hurtigt op. Vi fordelte os godt og grundigt. Den første der så fisk var Claus Vedelsby,(han er også ny) Niels så også en, de mente begge, at det var Regnbuer, som var næsten helt inde i strandkanten. Vi havde aftalt at mødes kl. 12.oo. Den eneste der havde fået fisk var Chrestian, hans ord var næsten sådan, "Det var en stor torsk", spørgsmål: "Hvor var den" ?  "jeg satte den ud, for den var taget i ryggen, -  men jeg måtte have jakken af, for fluen sad meget fast"!!!!. Jeg synes, at vi havde en rigtig god dag, med smil på læben.

Det er første gang, at jeg var helt ude i smørhullet, men ingen fisk til mig, men  strømmen var som i en Norsk Elv, det er ikke sidste gang jeg er der, så når vejret bliver mildere, er mit forslag nok, at det skal være en tur af lidt længere varighed.

Mogens.

Køb – Salg og Bytte d. 8. marts

Som det fremgik af programmet for denne aften:

”Igen en slankning/udvidelse af grejreolerne” og, ”der vil denne aften være røde pølser m/brød på sædvanlig vis.”

Måske var der forskellige grunde til at møde op denne aften. Der var udsigten til et godt køb - at redde aftensmaden ved indtagelse af Ingolfs berømte Revhuspølser- eller pga. Anettes hjemmebag. Men uanset grunden mødte ca. 35 medlemmer op denne aften, og jeg tror alle hyggede sig. Mange havde grej med, som enten var til direkte salg, eller til salg ved den af Flemming ledede auktion, der i modsætning til tidligere var sat til maksimalt 5 kvarters varighed. Heldigvis havde den kortere tid til auktionen ingen indflydelse på antallet af numre, eller på omsætningens størrelse.

En del af det bortauktionerede grej hidrørte fra en gave, som foreningen takker mange gange for. Pengene fra gaven gav et pænt bidrag direkte i foreningskassen.

Tak for en god aften.

JK

Tirsdag den 6. marts

Der var hele 5 der mødte op ude ved Fiskelejet, men der var meget grød is, så vi blev enige om, at køre på Revet. Vi havde et håb om, at der var isfrit i den sydlige bugt, men vi blev klogere. I løbet af en time blev det rigtig godt vejer, man frøs ikke uden hansker, og isen forsvant Der blev prøvet en del på Revet, længere inde og over til Høj Klint, men lige meget hjalp det, men så blev der tid til lidt undervisning i fluekast, så nu mangler vi bare et par personer, der er rigtig gode til spinnekast, så vi kan få det lært. Det var en rigtig god og lun forårsdag, høj sol og næsten ingen vind, og uden vanter.

Mogens.

Tirsdag den. 27 - 2 

Der mødte ikke mindre end 12 op til morgenkaffe på Revet, jeg troede at der kom 4 - 5  i alt  Det skal dog lige nævnes, at Gert kom for, at der var  is på Mundingen. Snakken  gik  højt og  lystigt, vi kom meget langt omkring, dog uden at glemme det nære, vi fik talt om lidt ture til lidt fjernere kyster, som skal besøges her i foråret, men vi skal have lidt varme i luften. De fremmødte syntes det var hyggeligt at kunne få talt mere sammen end når vi er ude og fiske,( der bliver ellers også snakket) så jeg tror, at det bliver løsningen, at mødes på Revet, nu hvor vinteren er komet. Der var efterspørgsel på Omø turen, men der kan man først tilmelde sig, nå alle får en mail derom.

Mogens.

Temaaften d 22, februar.

Vi havde foredrags- og filmaften med Rene Gerken fra Odense, - Rene er en vidt berejst lystfisker, så vi så billeder og film fra Island, Norge, Sverige, Alaska, Mexico, Argentina m.fl. lande, hvor Rene har henholdsvis fisket, været Guide eller rejseleder.

Det blev en meget fin og underholdende aften, hvor de 25 fremmødte fik rigtig gode oplevelser og beskrivelser, -  af det at være "derude" - med hjem.

Jeg synes det var rigtig ærgerligt at ikke mange flere var mødt op denne aften, for udover de ikke fik oplevet Renes gode fortællerevner og billeder, mistede de også chancen for Ingolf, Mogens og Anettes gode pølser og dejlige kage, - men vær opmærksom næste gang vi kalder.

Flemming

Tirsdag den 20 februar.

Vi var 8 der mødtes oppe ved Drøsselbjerg, der fik jeg ros, og hvorfor, vejret var dejligt. Det lange og korte er, at ingen mærkede fisk. Vi kan ikke forstå det, vi har ikke fanget en Havørred med respekt for sig selv siden efteråret 2017. Ingen kan forstå det, men der er heller ikke nogen af de andre deltagere der hører noget, men når nu kulden slipper sit tag, så må vi prøve lidt længere væk. Efterlysning: Er der nogen af jer, eller i kender, der har et Trangia sæt med gas, som i ikke bruges, er jeg køber til det.

Mogens

Tirsdag den 30 - 1 -  18
Vi var ikke færre end 11 der kom ud til Skælskør Lystskov, der var megen
vind fra vest, men det giver læ nede bag skoven. Alt er som det plejer, der
er enkelte der starter med kaffe andre skal ud og fiske med det samme. Jeg
selv gik ikke så langt væk fra gruppen der lige skal have vendt en del
,inden fiskeriet, og det må jeg sige, det er hygge på højeste plan, der
bliver vendt en del, men alt i lav tone, man bliver så glad, når man mærker
dette sammenhold, der er imellem alle deltagerne.(andre må gerne prøve det)
Når nu til det rent fiskemæssige, der var ingen, som mærkede fisk, men der
var en enkelt, af ikke ubetydelig størrelse, der viste sig i overfalden
jævnligt lige uden for hvor vi samles, der var flere der prøvede men uden
resultat, så ville Knuth noget nyt, han bandt en flue efter pirken, men det
hjalp heller ikke, mange gode råd, men intet hjalp, men fisk var der, Uffe
mente, at det evt. kunne være en  Haj.
Mogens.

Tirsdag den 23 januar.
Vi kørte en tur op til Reersø, der mødtes vi kl. 09.oo ves Gavlund Stenen,
derfra kørte vi ud ti nord stranden. Vi var 8 mand som fordelte os godt,
vejret var dejligt, men fisk var der ikke så meget af, det vil sige, at
Steen fik en der var lige kor nok. Turens højdepunkt stod Hans Henrik for,
ha samlede en meget fin stenøkse op på 10 cm. vand, tillykke med den Hans.
Med venlig hilsen
Mogens Chr. Larsen

Tirsdag d.13. Januar

Mandag aften, var der vist ingen der troede på, at det skulle blive
fiskevejr tirsdag , det blæste jo en halv orkan. Tirsdag var der 7 mand der
dukkede op ude på Stigbjerg, vejret var faktisk meget fint, men meget
lavvande. Vi spredte os godt og grundigt, der var en enkelt, der gik helt ud
til Lej Odden.
Desværre blev det sådan, at der ikke var nogen som fik fisk med hjem, men
natur og flot vejr er jo dejligt. Jeg kan roligt sige, at de fluekurser der
har været, har været mig til stor gavn, og jeg tror også andre, nu kan man
da få fluen ud i vandet, selvom det blæse lidt.

Tirsdag den 9-1 -2018.
Vi var 9 lystfiskere, der kom ud på Kelstrup Strand en forholdsvis kold
morgen, syntes flere af os. Dagen startede med, at hilse på vor nye
deltager i tirsdags fiskeriet , som hedder Birger. Efterfølgende blev der
talt en del om flueskole, som flere af deltagerne havde været på, eller skal
til i den kommende weekend.
Vi blev spredt godt og grundigt langs stranden, de undslupne Regnbuer spøgte
nok i vores hoveder, men - men så let er det heller ikke. Vejret blev
efterhånden meget fint, så alle kunne igen  holde varmen. Efter et par
timers fiskeri var det tid til kaffe eller  the. Her gik snakken om, at
ingen havde mærket fisk. Fiskeriet blev påbegyndt igen, og vi aftalte  at
mødes efter en times tid, og her kom forløsningen.  Vi havde fanget fisk, og
det var godt Billedet viser, hvem der fik lov at tage fisken med hjem. En
rigtig dejlig formiddag trods lidt vinterkulde.

Tirsdagsfiskernes Nytårskuren 2018.

Vi var 8 mand, der tirsdag d. 2. januar ville ud og nyde det gode vejr, og godt var det. Vi startede med en lille skål for det nye år, forventningerne er der jo altid, og det ville jo være rart  med fisk på land på den første tur. Sådan gik det ikke, der var en enkelt der havde et godt tilbud, og det blev ved det. Alle kneb blev ellers brugt men ingenting hjalp. Vi nød vejret som var perfekt, og sludret om hvor meget eller lidt vi havde ændret kropsform i den forgangne periode. Vi mødes den 9. januar til en forhåbentlig mere udbytterig tur.

Mogens.