Turreferater 2019

Siden indeholder referater og billeder fra foreningsarrangementer og medlemmer.

Gløgg, æbleskiver og julehygge banko d. 12.12.2019.

Årets sidste arrangement for seniorer var den traditionelle julehygge-banko med gløgg og æbleskiver, - 34 havde fundet vej til dette årlige tilbagevende arrangement, hvor man hyggede sig med 5 dobbelte bankospil om chokolade, vin og køkkengodt. Familen Skjoldstrup havde igen  tilsmile foreningens arrangement med 2 flotte dekorationer, - ligeledes havde aftenens vært Uffe Hasselby skænket et grejsortiment, - så med vanlig proff. opråb fra Rico Lie med bistand fra Ingolf og formanden, blev det igen juleferie i den lille fiskeforening, samt ønsket glædelig jul til de fremmødte.

Foto og venlig hilsen

Flemming

Tirsdagsfiskerne tirsdag d. 10. december 2019

For at prøve andre fiskevande end dem vi plejer, var tirsdagens fiskeri henlagt til Enø ved Karrebæksminde. Det var meget højvandet og en del flydende tang, men fiskeriet var ikke umuligt.
Så vi 7 tirsdagsfiskere fordelte os på den måde, at nogle gik til venstre fra p-pladsen ud mod Enø Overdrev. Resten gik til højre mod klinterne ind mod badestranden. Vi havde aftalt, at kl. 12 mødtes vi til varm kakao. Ude fra overdrevet kom Lars Dan og Henning gående. Hvem havde fisk med? Henning. En flot havørred på 1,92 kg og 62 cm. Den blev fanget på Hennings favorit- 20 gr hvid Stipper. Den har for øvrigt taget en hel del fisk.

Det var helt opløftende, der endelig kom fisk på land.

Niels

Hermed billeder og et lille referat fra Julestuen 2019:

Hermed lidt billedmateriale fra Peter Nommesens gode filmhånd fra året Julestuen i Korsørs Gamle Fæstning. Julestueudvalget (Flemming, Jan, Jesper Peter og Rico) havde, med hjælp fra deres bedre halvdele, igen arrangeret Julestue for de tilmeldte 66 voksne og 19 børn, som efter dansen om juletræet med god og kyndig hjælp af vores hyggelige julemand og hans dygtige nisseorkester, fik deres godteposer. Samt med hjælp fra foreningens gode sponsorer, TOPGREJ I SLAGELSE, FISKEHUSET V/BROEN, TOMS BAGERI OG KORSØR HVIDEVARE var hjælp til de gode gevinster både til de 8 dobbelte bankospil, som de 56 gode gevinster på det store grejlotteri, - fam. Skjoldstrup, Gert og den gamle formand havde leveret gaver, hvor selvfølgelig Skjoldstrup store flotte juledekorationer tog sig flot ud.

KLF siger tak for en hyggelig eftermiddag og God Jul til alle.

Et par gange om året holder tirsdagsfiskerne en komsammen i Revhuset.

Her tirsdag d. 26. november kom 16 tirsdagsfisker til Revhuset kl 9, hvor der først var morgenbrød/ kaffe og lidt til halsen. Bagefter blev der fisket fra Revet og nord på. Her lykkedes Lars Dan at få en flot regnbue på 57 cm og 1,7 kg krogen. Der var en god vind og selvom temperaturen sagde 8 grader var det temmelig koldt. Flere holdt ud et par timer, men Gerts

Gule Ærter trak gevaldigt. Det var også en gudespise efter det kolde ophold på kysten. Stor tak til Gert for de gule ærter og det dejlige kød til.

Herefter blev der ryddet op, og det var tid til at drage hjem. En god dag var gået, men til foråret prøver vi igen med komsammen i Revhuset

Selvom der er noget langt mellem fangsterne, er tirsdagsfiskerne ukuelige- hver tirsdag mødes flere af os på aftalt sted, for at prøve om ikke der var en fisk i farvandet.

Niels

KLF Klubmesterskabs tur til Kaldred Put & Take lørdag d. 16/11-19

Vi gjorde det, trods de dårlige vejrudsigter: 1. plads til Jan Lyster og 2. plads til Gustav Nygaard Holm. Det blev trods regn fra oven en god dag 🎣🎣🎣🎏☔️💪🏻😃

Vedhæftede fotos taler for sig selv.

Rico

Foredrag om Tunfiskeri i Danmark (Foredraget var åbent for alle også for ikke medlemmer)

Et fælles DSF/KLF arrangement i Revhuser torsdag d. 14. november Arrangeret af Claus Sønderskov

38 deltagere med de 19 som udenbys/gæster, ja helt fra hovedstaden, er absolut godkendt og alle var vidne til en entusiastisk og fagligt/biologisk godt foredrag med billeder og filmsekvenser fra det spændende forskningsfiskeri efter den flotte tun - fremført af Tore Svendsen.

Vi glæder os allerede til det næste foredrag og optræden af Tore, omhandlende "pighvarfiskeri fra båd" Torsdag d. 13. februar 2020

Men allerede tirsdag d. 14. januar har vi det næste foredrag i række "På eventyr med enhånds fluestangstang" med fiskeinstruktør Lasse Elmgren

Bedste hilsner

Flemming Lundberg Petersen

Køb salg & bytte d. 31. oktober

Vi havde en god og hyggelig aften med ca. 30 deltagere til køb/salg/bytte i aften, købelysten var som sædvanlig, men en god og gemytlig tone, hvor næsten alt på auktionen skiftede ejer, så det var fint, ligesom Ingolf og Mogens serverede de skønneste pølser med brød, hvor konsumeredes næsten 60 pølser, så ingen gik sultne hjem. vi reklamerede for de kommende arrangementer, startende med Juniorleder-deltagernes optræden på næste torsdag og snart foredrag om Tunfisk og indendørs fluekast med test af grejet den 17. november.

Lige en tilføjelse til mit lille skriv om køb/salg/bytte i aftes ... der havde vi også den glæde, at blive gæstet af 1 nyt seniormedlem samt 2 nye juniormedlemmer, - skønt

Bedste hilsner til alle Flemming

🎣Lidt om vores stør tur i Myrup🎣 Lørdag den 28. September

Dagen startede stille ud og vi nåede rigge alle 8 stænger til og kaste dem ud på pladserne før der faktisk var lidt lys fra bidemelderen,

Kåre lagde ud med en lille diamant stør.

Stemningen var høj og god for nu var første fisk ligesom landet !😜🎣

Malte fisk næste fisk ! Også en mindre diamant stør.

Så blev det stille i nogle timer hvor vi bare ikke kunne få fiskene i tale.

Men Benjamin ender alligevel med snuppe en mindre diamant stør også 👍🏻

Der blev både spist morgenmad og grillet pølser ved middags tid👌🏻🎣

Vejret var helt i top og trods de små og få fangster så var det nu rigtig dejligt hyggeligt og afslappende👍🏻😉

De store stør lader sig vente på til næste gang🤘🏻🎣

Mange hilsner

KLF Juniorudvalget på gruppens vegne Rico

Lige en kort turberetning fra vores geddetur en fredag eftermiddag/aften i august.

Der var fælles afgang fra p-pladsen ved den gl. Danske Bank på Halsskov kl. 15.30. Vi kom derop med store forventninger, det kneb med at få gedderne i tale. Vi så nogle stykker og fangede et par smågedder og Peter fangede en på 2½ kg. Der blev hygget med grill og pølser, og havde alt i alt en rigtig hyggelig tur. Vi vendte snuderne hjemad, da det blev rigtig mørkt henad kl. 23 tiden.

På KLF Juniorafdelings vegne Rico Lie 

TILFLYTTERUDSTILLINGEN d, 6. OKTOBER 2019   

Slagelse Kommune havde igen i år arrangeret et møde med kommunens nye tilflyttere, hvor man ønskede at fortælle lidt om områdets herligheder og dets mange lokale foreningstilbud.
Mødet blev afholdt i Slagelse Musikhus, søndag den 6. oktober 2019.

KLF var en af de i alt 24 foreninger, som benyttede muligheden for den gratis reklame og vi stillede derfor med 4 mand, fiskegrej, foto og en båd.

Foran Musikhuset og tæt på indgangen stod en rengjort ”Makrellen” fuldt udrustet flot placeret. Mange af gæsterne bemærkede straks båden fik en lille ”båd-sludder” med Jan og Bente.

Inde i Kulturhuset bestod foreningernes stande af en række store cafe-borde opstillet langs væggene.  Der var ikke megen plads til den enkelte udstiller, men vi fik os dog indrettet med både en 32” skærm, som i 136 billeder fortalte om foreningsaktiviteterne, et stort beachflag, en lille reol med SPORTSFISKEREN og et stativ med vores demo/lånegrej.
Claus Sønderskov og Jesper Thykjær bemandede KLF-standen.

Efter Borgmesterens velkomsttale og lidt brunch havde tilflytterne mulighed for at besigtige udstillingerne.  Vores stand blev jævnt besøgt, men nye medlemskaber fik vi ikke tegnet denne dag.  Flere gæster fik materiale om KLF med hjem og vi håber naturligvis at høre fra dem igen.

KLF stiller altid gerne op til denne type arrangementer.
Det er altid vigtigt at ”vise flaget” og som lokal forening er det kun rimeligt, at vi bakker Kommunens initiativ op.

Alt i alt en hyggelig og god søndag formiddag.

Referat:
Jesper Thykjær

Tirsdagsfiskernes tur til Agersø uge 40

Tirsdag den 1. Oktober tog  5 mand til Agersø for at fiske i næsten 3 dage. Vi startede med vores medbragte madpakker samt drikkelse inden vi kørte vest på grundet vinden. Vi nåede  3-4 pladser i de sammenlagt 2 dage vi havde lejet huset.

Vejnettet i Agersø by blev vi ikke særlig dus med, men fik da været ved købmanden 3-4 gange.

Niels havde medbragt forloren hare og mørbradgryde. Det får han helt sikkert lov til en anden gang.

Ejeren sagde der kunne være en del mus inde, grundet efteråret det var nu kun Niels, der så en, vi mente den må havde været hvid.

Vi fangede i alt 8-10 Havørreder, men kun en var over målet 50 cm. Fanget på flue.

Tak for et hyggeligt selskab

Hilsen Lars Dan
 

Referat  03 sep. 2019

Tirsdagsfiskernes tur til Røsnæs

Det var en del vanskeligt, at planlægge tirsdagsfiskernes tur den tirsdag. Vinden var i et kedeligt hjørne og det var temmelig blæsende langs Vestsjællands kyster. På Røsnæs var det fine forhold at fiske under, så det blev stedet, hvor vi skulle mødes. På vej derop regnede det ganske kraftigt, så det tegnede til en våd affære.  Da jeg kørte ind på P- pladsen, var Gert og Henning allerede ankommet, og kort efter kom Uffe. Vejret klarede op og blev ganske hæderligt. Jeg valgte at gå oppe på stien til stenskredet. Mente at her var gode chancer for både havørred og makrel. Det viste sig at være en stor fejltagelse. For efter en times fiskeri ingen fisk på land. Så jeg gik tilbage til vores udgangs plads ved trappen. Her blev jeg udsat for godmodig drillerier, for alle tre havde fisk på land. Henning en rigtig fin havørred tæt på 2 kilo, Gert en flot makrel på lidt over 500 gr og Uffe en stor makrel på 840 gr. Efter en pause genoptog vi fiskeriet, og inden vi kørte hjem, havde Gert fanget yderligere 2 makreller ikke så store som de første men pæne. Så en rigtig god dag.

Niels

Tirsdagsfiskerne d. 25/6

På en utrolig skøn sommeraften med en høj temperatur mødtes 11 tirsdagsfiskere for at prøve at få havørrederne i tale. Det lykkedes ikke trods flittige forsøg. Dog lykkedes det Claus Sønderskov at få en pæn regnbueørred på land. Der blev drukket noget kaffe og sodavand og Gert havde en dejlig chokoladekage med, så selv om fiskene udeblev var det alligevel en dejlig aften i selskab med tirsdagsfiskerne.

Denne tirsdagsaften blev den sidste aften inden sommerferien, men vi mødes igen tirsdag d. 27. august kl. 19.00

Niels

Tirsdagsfiskerne d. 18/6

Tirsdag d. 18. juni mødtes 7 gæve gutter kl 19.00 for at fiske og få del i det sociale samvær ved Stigbjerg Tunge tordenskyer kom faretruende nærmere, men det kunne ikke forskrække os. Det begyndte dog at regne kraftigt, da wadersene skulle på, så vi krøb i ly i bilerne. Hurtigt klarede det op og fiskestængerne kom i brug. Efter en god times tid var uvejret over os med lyn og torden samt regn i spandevis. At stå i vandet under et tordenvejr er ikke ufarligt, så vi gik i læ så godt vi kunne. Selvom man var iført waders og vadejakke, begyndte det at blive lidt klamt og fugtigt, så flere trak hjemad. Ingen fisk skulle renses og ordnes. Så det blev ikke det helt store fiskeri den aften, men vi prøver igen næste tirsdag.

Niels       ><(((((*>

Tirsdag d. 14. maj Knudshoved Odde.

8 tirsdagsfiskere havde valgt at deltage i lang-turen til Knudshoved Odde, der ligger helt nede ved Vordingborg. Lokaliteten er en rigtig naturperle, der qua sin placering langt fra alfarvej, ikke er særlig overrendt, på trods af det fine fiskeri der findes der.

Vi var tilsmilet af det skønneste forårsvejr, med sol og næsten ingen vind – ”rigtigt hornfiskevejr” som Uffe sagde – det vender jeg tilbage til!

Vi ankom ca. 09.30, og de fleste gik med det samme i gang med fiskeriet. Der kom hurtigt en del hornfisk på land – alle havde kontakt med dem – men især fluefiskerne havde svært ved at få dem til at blive hængende, mens det gik lidt bedre for spinnefiskerne. Det var nu heller ikke alle, der var interesseret i at få de langnæbbede med hjem – det var havørred der blev fisket efter – så en hel del blev genudsat.

Efter frokost tog vi lige et par timer ekstra, og midt imellem alle hornfiskene – som han vel at mærke ikke kunne få til kroget ordentligt – snuppede Uffe så en fin havørred på 47 cm. Han var noget ”utilfreds” med tingenes tilstand, ”nu var det altså hornfisk jeg fiskede efter, og så kan man kun fange havørred” – ja det er også for dårligt😊

I alt blev der vel hjembragt omkring 40 hornfisk – meget ulige fordelt – da det som sagt ikke var alle der ville have dem med hjem, og heller ikke fiskede målrettet efter dem, men alle havde haft nogle herlige timer, og ser frem til at gense den skønne plads en anden gang.

Gert Schjønning

Tirsdag d. 30/4

På denne dejlige tirsdag, var der ikke færre end 12 der mødte op, for at se, om der kunne fanges Hornfisk. Ja det kunne man hvert fald nede på Vester Bøgebjerg, nogle fangede flere end andre, men behovene er også meget forskellige, der er dem som elsker dem, og én enkelt, der helst tager gummi hansker på når de skal afkroges. Spinnestænger og fluestængerne blev hvert fald flittigt brug denne formiddag. Jeg har luret én af de meget trofaste kunsten af, og han fanger store Havørred, og mange Hornfisk, og han bruger kun et blink, Hansens blink, og altid i hvid, hvor svært kan det være.

Mogens.

Tirsdags fiskerne d. 16. april
Den 16. 4. kl. 9,00, drog 10 håbefulde tirsdags fiskere mod Stigsnæs,i fuld sol ,samt let vind fra øst. Fint til fluekæppen, undtaget de venstrehåndede ( Thomas R.)
Flere mærkede fisk, men Cristian var den eneste der fik fisk på land, lige omkring målet, men den blev nænsomt sat ud igen, flot fisk.
Sten havde også fisk, men linen knækkede, om det var størrelsen på fisken, eller linen der havde en fejl vides ikke.
Hilsen Lars Dan

Referat -Tårup Strand - Onsdag, den 10. april 2019

Så blev det dagen for den første af 3 planlagte ture til Tårup Strand på Østfyn. 

Forventningerne var høje hos de 6 tilmeldte KLF’er og selv den trælse evindelige kolde vind fra NØ skulle ikke stoppe os.

Vi drog over Broen kl. 16 netop som den billigere nattetakst startede og kørte direkte til Tårup Strand kun 10 km syd for Nyborg.
Da vi kom frem, måtte vi desværre konstatere, at vind, bølger og løst tang umuliggjorde fiskeri på denne plads. Pladsen skal fiskes med vind fra V-SV-NV.

Vi valgte i stedet det meget interessante område Slipshavn umiddelbart syd for den gamle færgehavn i Nyborg. Her fandt vi en herlig lang stenstrand med meget varieret bund og dybde. Vinden var nu i ryggen og generede ikke vores fiskeri sønderligt. Lufttemperaturen tålelig så længe solen var oppe.

Desværre var havørrederne ikke fulgt med os fra Tårup Strand, så dagens eneste fisk blev en mindre regnbue, som undertegnede fangede og genudsatte i det meget lave sandede område udfor Marinehjemmeværnets station. Fisken blev fanget på en stor Mepps str. 4 i sølv – et yderst upassende valg til kysten, men desuagtet et spinnervalg, som andre dage har givet havørreder på kysten. Det kan nemlig godt betale sig at eksperimentere lidt, når alt det normale sikre grej svigter.

Dagen sluttede med en gang landgangsbrød i bidende kulde.

De næste 2 ture til Tårup Strand er planlagt til 1. + 15. maj 2019   (15:30 – 21:00) og her er der havørreder til alle.

Tilmelding: Se kalenderen på hjemmesiden.
Jesper Thykjær

Referat -UFV Cuppen - Søndag, den 7 april 2019

Der var i år ny hovedsponsor så tilmelding og indvejning foregik derfor hos

TOPGEJ
Kalundborgvej 88
Slagelse. 

Til konkurrencen var tilmeldt 79 fiskere – heraf 59 fra UFV-foreningerne.
KLF stillede med 8 yderst kompetente kystfiskere, som fra starten var indstillet på, at i år skulle ”Den Gyldne Kejs” vindes til Revhuset – det kom desværre til at drille lidt. (det skyldtes nok vejret, lufttrykket, portoen, trafikken eller noget helt andet)

Det blev en flot dag med masser af sol og næsten ingen vind. Måske ikke det bedste fiskevejr, men det var nu rart endelig at kunne mærke foråret. På grund af den svage vind, kunne konkurrencens deltagere fordele sig over hele Sjælland og selv fjerne steder som Møn blev besøgt.

Ved indvejningen blev 11 havørreder og 2 torsk præsenteret.  KLF havde valgt kun at indveje Christian Pedersens fine havørred på omkring 2 kg. (et var nu også vores eneste fisk) Den indbragte KLF 200 point i konkurrencen.

Dagens resultat blev, at Slagelse Sportsfiskerforening knebent vandt konkurrencen med kun 5 gange så mange point som KLF.  En ganske lille difference afgjorde således UFV CUP 2019, men næste år, så skal vi vise nok dem, at vi i KLF også er fantastiske kystfiskere.

Jesper Thykjær

Klubaften hos TopGrej

(Videoen er fra før indflytningen men giver et godt indtryk af den nye forretning)

KLF klubaftenen den 11. april, - hvor vi var inviteret til et aften arrangement i den nye og meget rummelige lækre fiskegrej TopGrej.DK på kalundborgvej i Slagelse, blev en absolut succes med 23 deltagere, som fik købt gode ting til i grej, samt suppleret på områder, som trængte til udskiftning og fornyelse.

Det er virkelig en forretning, hvor Du har mulighederne for at få et indblik i mange gode grejer, røre, prøve og føle på disse, så der kan drages de helt rigtige valg. Yderligere er TopGrej jo hovedsponsor for Korsør Havnemede 2019, så også dette gør vores tilstedeværelse dobbelt vigtig.

Men alle gik hjem med en dejligt varmt indtryk af forretningen samt ikke mindst dets to behagelige indehavere Jim og Michael, så vores indtryk er bestemt, at vi vil få et godt fremadrettet samarbejde.

KLFs medlemmer takker for en god aften i TopGrej.dk.

Følg TopGrej.dk her på Facebook

mvh. Flemming

Glænø d. 9. april.

Tirsdag den 9 April, var der ikke færre end 12 friske fyre, som mødte op nede på Glænø. Vejret var perfekt til fiskeri og hygge, varmen kom stille og roligt, sammen med solen, så alt var perfekt. Vi fik os godt fordelt, nogle gik sydpå, for at få lidt frisk luft, medens andre søgte ind under klinterne, for at være lidt i læ. Vi aftalte, at mødes kl. 12.30 til samvær over en kop varm kakao, på det tidspunkt var der ingen som havde fanget noget. Lars Dan og jeg, blev enige om, at køre ud og se på nogle andre lokaliteter på øen, der var lækre steder men nok lige lovligt langt at gå. I vores fravær, lykkedes det Knuth, at fange en fisk, men lige under målet, derefter fangede han én flot fisk på godt 40 cm. men tabte yderlig én, og den var i anseelig størrelse, vi talte om det på Fyn s turen, og han mener, at han tabte den på grund af, at det er meget små fluer han bruger. Men et var endnu en + tur til tirsdagsfiskerne.

Mogens.

Sidste nyt fra Havudvalget.

Så blev den første havtur i år som var en eftermiddags-tur m/s ARRESØ d. 23 marts afviklet. Med alle vel ankommet til Helsingør, ventede vi i spænding på at høre dem som havde været ude om formiddagen, hvilke fangster de havde med hjem. Det var umiddelbart ikke opløftende nyheder så derfor var en samtale med skipper nødvendig. Vi blev enige om at sætte kursen Nordover for at afprøve ”Trapperne” men uden det store held, derefter blev kursen sat Sydover hvor vi skulle prøve nogen skrænter, dette viste sig at være et rigtigt hotspot og der gik ikke længe inden de første pæne fisk blev landet. Det altid så gode humør som vi har på turene, steg lige et par grader og selv de tre ungersvende der var med, kunne vi høre juble helt ude agter selv om de stod i stævnen (Skønt).

Det meste af turen blev derfor brugt på skrænten hvor den ene Torsk efter den anden kom ombord. Der blev fanget Sej, Torsk, Sild og en Rødtunge på pirk, slutteligt ringede Skipper af og stævnede mod Helsingør hvor der blev renset og talt fisk.

Resultatet for denne havtur endte på 137 Torsk som spændte fra 1.5 kg til 4.5 kg og jeg kan som turleder roligt meddele at alle var glade og tilfredse.

Knæk og Bræk

Bent

Flueskolen 2019

Efter alle planlagte sessioner er flueskolen 2019 afsluttet, - denne er forløbet med 21 deltagere, som har deltaget i det teoretiske på klubaftner, samt været i storhal til vintertræning i form af kast med 3 instruktører – Klaus Jepsen, Peter Stoltze og Rene Gerken, hvor vi er så heldige, at det også er egne medlemmer for så vidt angår Klaus og Peter, men efter disse 4 gange i storhal var vi en dag ”på græs” ved Tårnborg Skole og sluttede så over to gange i Tude å’s munding, hvor bl.a. fokuseredes en del på underhåndskastet med både én og tohåndsstang, - men selvfølgelig gik der også en del fiskeri i det til sidst, hvilket er ganske naturligt.

Klaus og jeg er enige om, at nu ”nedlægger” vi flueskolen i denne omgang, for så at se behov og muligheder, når vi igen når vinter.

Mange har virkelig flyttet sig meget over denne periode, ligesom de der er startet fra bunden er kommet i gang, - men der skal heller ikke være tvivl om, at vil man udvikle gode kasteegenskaber, er det som i alle andre af livets forhold, så skal der trænes, - men til gengæld er det dobbelt glæde at fiske med flue, når man har lært sig de ”gode vaner” i kastet, ligesom det skaber mulighederne for mere succes i fiskeriet, - men helt ærligt ikke er eneste betingelse for at fange fisk, -. Det er der set mange eksempler på.

Men stor tak til alle deltagerne for nogle gode dage og timer.

”skoleleder” - Flemming

Tirsdagsfiskerne d. 19/3 2019

Når man kigger ud ad vinduet i dag, og man ved hvordan vejret har været de sidste mange dage, så er det utroligt, at 8 tirsdagsfiskere kunne mødes som i går d. 19 marts i højt solskin.

Vi mødtes på opsamlingspladsen ved Slagelse omfartsvej kl. 8.30. Vi fordelte os i tre biler og kørte mod Roskilde Fjord. Aftalen var, at målet var Sønderby på vest siden af fjorden. Her kørte vi ned til vandet gennem ” Skjoldungernes Land”, et af Danmarks første naturreservater med adgang for offentligheden.

Ved ti tiden var vi klar til fiskeriet, og vejret indgød til at bruge fluekæppen. Hvilket mange benyttede sig af. I løbet af formiddagen  blæste det mere op, og der kom nogle kastevinde, så det blev vanskeligt at styre fluen, især i bagkastet. Flere gange var det som om fluen forsvandt, så fremkastet blev vanskeligt eller krogen sad i nakken på en.

Ved en jagthytte fandt vi en lun krog med borde og bænke. Så her spiste vi vores frokost og varmede den medbragte kakao . Super dejligt.

Flere opgav fluefiskeriet og gik over til spinnegrejet . Lige meget hjalp det. Der var ingen fisk, ikke så meget som et lille nap.

Alligevel blev det en dejlig tur med solskin og frisk luft. Vandet er stadig koldt, men det afholdt ikke en enkelt fra at tage en dukkert. Bunden var forholdsvis blød, og passer man ikke på, kan det være svart at flytte fødderne, og man vælter omkuld

Ved tre tiden vendte vi snuden hjemad igen, en oplevelse rigere.

Niels

 HAVTACKLER v/ Bent Olsen torsdag d. 14/3

Desværre mødte kun 5 til havudvalgs formand Bent Olsens instruktion og produktion af havtackler, det er synd for de mange, som ”måske” kunne tænke sig, at lære noget på området, personlig fik jeg både ideer og ny lærdom med hjem, men jeg er jo også kun 70 år, - sagt på anden vis, så er det altid interessant, at få udvidet sin horisont indenfor de mange lystfiskeområder.

Bent han lærte os at binde tackler i almindelighed, men også specielle tackler til f.eks. LANGE og KULMULE, så nu er vi klar.

Derudover er der jo altid en gemytlig social dimension, hvilken også ”deltog” på denne aften.

Men frygt ikke, Du kan nå det endnu, - DU SKULLE VIRKLIG UNDE DIG SELV DENNE VIDEN, - idet der igen er aktivitet HAVTACKLER TORSDAG DEN 28. MARTS KL. 19.oo.

Flemming

Lige én god én fra i går tirsdag d. 12/3

Ja vejret var tåleligt denne tirsdag, planen var jo ellers, at vi skulle til Roskilde Fjord, men på grund af vejret blev det ændret til Skælskør Fjord.

Dette var der 11 mand som syntes at de ville være med til. Vi har et hjørne derude, som vi tidligere har slået os ned i, og det blev der ikke ændret på.

Gert havde åbenbart ikke lyst til at bevæge sig ret langt væk, men efter ganske få kast, landede han én Havørred lige over målet, 3 kast senere kom der én til på land, lidt større, og så var der lige nogle hug, og en under målet som kom ud. Kl. 12.00 samledes vi til en varm tår gløgg, og der var i alt fanget 7 fisk, hvoraf der kom 2 med hjem. Vi fortsatte fiskeriet en times tid efter pausen, men der skete der ikke noget. Da vi pakkede sammen begyndte det at småregne, men vi havde én rigtig god dag, med fisk på tasken. Der var flere, som mente, at Gert havde kyst alt levende ud af fjorden, men på et senere tidspunkt, må det prøves igen. Roskilde Fjord eller Isefjord én kommer lige så snart vejret arter sig.

Mogens.

Junior Temaaften d. 6/3

Med stor tilfredshed har vores juniorafdeling taget handsken op for nytænkning og øget aktivitet, i hvilken forbindelse de havde arrangeret et foredrag med vores lokale Alaska globetrotter Flemming Larsen, hvor han fortalte og viste billeder og film fra hans mange ture til den smukke og nærmest uberørte natur på udvalgte steder i del "af guds eget land".

Det virkelige gode og kvalitetsbekræftende for og ved dette foredrag, billeder og film var, at det for det første ikke var skrig og skrål og ju-hu med fisk mig her og der, samt heller ikke størst, flest og mest, - men meget mere en god og gedigen rejsebeskrivelse, som udstrålede trivsel og glæden ved de fine fiskevande og naturen, samt ikke mindst hyggen ved bålet og nydelsen af friheden i den storslåede natur og formidable vandløbskvalitet, - faktisk det totalt modsatte af de vi oplever her lokalt, - MEN EN FANTASTISK SUPER AFTEN.

Hvor var det synd, at ikke mange flere seniorer havde fulgt opfordringen, - for der var virkelig skiltet med denne aften, - og troppede op, - da gik I glip af noget!

Stor tak til Flemming for en god aften.

Formand Flemming

Lige et par ord, fra en blæsende dag d. 5/3 2019

Vi var 12 der syntes, at det var lige blæsende nok, men dog havde lyst til, at få en sludder sammen, over en tår kaffe med tilbehør, ja man kommer langt omkring , vores små vandløb-mangel på Havørreder - havbrug - flueliner - og alt hvad der ellers kan købes for penge. De store bedrifter blev heller ikke glemt, det er godt, at man kan huske dem, hvad skulle vi ellers gøre.

Vi blev også enige om, at hvis der var nogen, som kunne tænke sig, at komme ud og fiske andre dage end tirsdag, så kontakter de mig, og jeg sørger for at alle får det at vide, hvor vi mødes, og alt det øvrige. Kort over Roskilde og Isefjorden blev der også set på , så nu har alle muligheder for at komme med input, og det glæder jeg mig til. Nu håber vi på bedre vejr fremover de kommende tirsdage.

Mogens

Tirsdagsfiskernes tur til Tude å d. 26/2

Ja denne tirsdag morgen / formiddag ja klokken er 08.30 der mindes man om et stykke musik af Carl Nielsen som hedder" Tågen Letter " for det var tåget.

Vi var 7 der havde trodset vejret og mødtes ude ved Åen. Vi fik fordelt os på zone - Mundeingen - 1 - 2 -6 plus zone 3. På zone 3 var Henning Toholm og Mogens, Der tror jeg, at vi fik én Å fisker ind i folden, Henning blev meget betaget af naturen derude, og især da tågen lettede, han havde ikke forestillet sig sådan en natur derude, og det hjalp jo noget på det, at Henning ikke blev forskrækket når det blev lidt blødt under ham, som jeg sagde til ham, og det gælder alle, ring til mig, så skal jeg nok vise zonerne frem. Vi mødtes igen kl. 14.00 (undtagen Henning, han blev ved Åen) men indrømmet, der var der flere, som var kørt hjem, fisk blev der fanget, men de var desværre  lige korte nok. Det der trøster mig i denne situation er, at Regnbuerne udebliver.

Mogens

Lige et par ord fra i går tirsdag d. 19/2.

Tirsdag den 19 febre. Mødte der 9 mand friske mand op ude på Reersø. Vi skulle i gang, og hvad opdagede Mogens Larsen, da han pakkede ud, han havde taget sikkerhedsstøvler med i stedet for vadestøvler, så der skulle fiskes i træsko i træsko, det måtte han høre lidt for igennem dagen. Vi startede fiskeriet , vejret var fint, solen var på himlen ind imellem , vi spredte godt og grundigt langs stranden, der var flere som havde været med sidste gang, så de fik travlt med at komme derhen, hvor der tidligere var fanget fisk. Omkring middagstid, kom der en lille byge, men Hans Henrik, havde paraplyen med hvad har han ikke med? Vi mødtes kl. 13.00 for at få lidt kalorier til kroppen, på det tidspunkt var der ikke fanget noget. Vi fortsatte til kl. 14.15 og der havde Mogens fanget det samme som de øvrige, nemlig ingen ting. Den næste lange tur bliver til Roskilde eller Holbæk Fjord, da der er ønsker om det.

Mogens.

Et kort resume fra generalforsamlingen 2019 02 02.

(et fyldestgørende referat kommer snarest på siden Seneste nyt)

Finn Nyholm blev, som indstillet af bestyrelsen, valgt til at styre slagets gang som dirigent og Niels Kring blev valgt som referent.

Flemming forelagde bestyrelsens beretning og Jesper fremlagde regnskab, som begge blev godkendt af de 53 fremmødte medlemmer. Da der ikke var indleveret forslag til punktet ”Behandling af indkomne forslag” og da kontingentet forblev uændret kunne vi gå videre til valghandlingen hvor alle blev genvalgt. Kun under punktet ”valg af suppleanter” skete der lidt. På disse 2 poster var der udover Peter Nommesen som genopstillede og blev genvalgt. Den anden post skulle besættes. Her foreslog bestyrelsen Steen Nielsen, som blev valgt med applaus.

Under punktet ”Eventuelt” blev Michael Hemmingsen udnævnt til æresmedlem ”Som en påskønnelse og stor tak for et mangeårigt entusiastisk og loyalt virke i klubben i medfør af flere vigtige tillidsposter, afsluttende med de sidste 11 år - at være én af tovholderne i Korsør Havnemede”

Som sidste punkt stod Bent Olsen for uddelingen af Diplomer for årets fisk og Storfangernåle for årets bedste resultater for salt- og ferskvands fisk. 

Generalforsamlingen blev afsluttet med et trefoldigt leve for Korsør Lystfiskerforening.

JK

 

 

Klubaften med fluebinding Torsdag d. 31. januar

Så har vi de ihærdige fluebindere, der igen under hård men retfærdig ledelse af chefbinder Uffe Hasselby, kreerer nogle af de farligst tænkelig fluer til den Vestsjællandske ørred.

mvh. Flemming

Referat fra tirsdagsfiskerne tirsdag d. 29. januar.

Vi mødtes som sædvanlig kl. 10. Vi var 10 friske fiskere der var klar til at udfordre ørreden. Vinden var noget kraftigere end lovet i vejrudsigten. Nogle af os har lige været på fluekursus, så det skulle prøves. Vinden gav dog nogle storeudfordringer. Nogle forsøgte sig med baglæns kast. Andre prøvede, men det hele krøllede sammen foran dem. Det eneste der ikke var dårligt var vejret, det var strålende solskin indtil vi havde fået den gode varme kakao. Så mente solen, at nu kunne det være nok. Den forsvandt bag skyerne og efterlod en kold bidende vind, som selv i vores lille næsten vindstille Camp føltes gruelig kold. Nogle bestemte sig for at tage hjem, men de seje fortsatte med at fiske, trods de vanskelige forhold. Fangster??

Så vidt jeg ved blev der ikke fanget noget bortset fra tang og andet løs vraggods.

Claus

Tirsdagsfiskerne d. 15. januar Lige et par ord, fra  friske fyre.

Ja vi kan ikke blive ved med at aflyse tirsdags turene, der er allerede aflyst én i år. I dag gik turen til Klinteby, der var 5 som ikke var så kede af det,  de måtte ud og have noget frisk luft. Vejrudsigten var ikke så dårlig set hjemmefra, men virkeligheden var lidt anderledes, vejret var ikke helt som de lovede. Vi var nogle stykker der startede med at gå mod syd, men der blev min tålmodighed hurtigt brugt op, så vende om, og gå mod Glænø fra parkeringspladsen, der var både dejligt at gå, og ingen grønsager i vandet, men fisk var der heller ikke, dog var der et par stykker som så fisk, og de var sammen da de så den.

Ud over, at Knuth, måtte låne tørre sokker, skete der ikke noget, så vi kørte hjem ca. kl. 12.30 Det var godt med en lur om eftermiddagen.

 Mogens.

Klubaften 2019 01 10

Klubaktiviteten film af fluekast og vedligeholdelse af grej afvikledes med 17 deltagere, hvor først aftaltes strategi for kastefilmning og derefter vistes hvordan man montere en fisketang. desuden havde vi en kort snak om vedligeholdelse af hjul.

flemming